noordelijke boommiereneter

soort

                                     de noordelijke boommiereneter
start  >  zoogdieren  >  luiaards en miereneters  >  miereneters  >  noordelijke boommiereneter                                               northern tamandua - Tamandua mexicana

 

 

De noordelijke boommiereneter wordt ook wel de noordelijke tamandoea genoemd.  Het is een soort miereneter die leeft van Mexico tot het noorden van Peru in Zuid-Amerika.  Ze worden ongeveer 50 tot 77 centimeter groot en hebben nog een staart die bijna even lang is.  Hun vacht is goudbruin van kleur met twee zwarte banden op de rug.  Je vindt deze dieren in de bossen, regenwouden en savannes. 

Het zijn dagdieren die meestal in de bomen leven.  Met hun grote klauwen en hun grijpstaart voelen ze zich daar echt thuis.  Soms komen ze de bomen uit op zoek naar voedsel op de grond zoals termieten en mieren.  Het zijn ook prima zwemmers.  Als de jongen worden geboren na ongeveer 225 dagen, dan worden ze op de rug gedragen gedurende enkele maanden. 

 

foto's : eduardo lugo, frederic delsuc,