zwaluwstaartmanakin

soort

                                            de zwaluwstaartmanakin
start  >  vogels  >  zangvogels  schreeuwvogels  manakins  >  zwaluwstaartmanakin            blue manakin - swallow-tailed manakin - chiroxiphia caudata       

 

  

De zwaluwstaartmanakin is een zangvogel uit de familie van de manakins.  Het zijn kleine vogels die voorkomen in ArgentiniŽ, BraziliŽ en Paraguay.  Daar leven ze in laaglanden en bergbossen.  Mannetjes herken je aan zijn helder blauwe lijfje, zwarte kop en een rode kroon op de kop.  De vrouwtjes en de jongen zijn olijfgroen gekleurd.  De naam is eigenlijk verkeerd gekozen, want de staart lijkt niet zo echt veel op die van een zwaluw.  De staart is meer puntig. 

De vogels komen in vele streken  voor en zijn niet echt bedreigd. 

 

foto's : unknown, marceu