De abbotts gent is een grote zeevogel uit de familie van de genten.  Deze soort komt enkel voor op het eiland Christmaseiland midden in de Indische Oceaan.  Vandaar dat het ook een bedreigde vogelsoort is.  Deze gent wordt tot 80 centimeter groot.  Ze hebben zwart-witte veren en zijn hiermee duidelijk verschillend van kleur met de andere genten.  Jonge vogels hebben spikkels op de rug.  De snavel van de mannetjes is blauwgrijs, terwijl die van de vrouwtjes roze is. 

Op het eiland nestelen ze in grote bomen van het regenwoud.  Het ging lange tijd slecht met deze vogelsoort tot we stilaan de dieren zijn gaan beschermen en natuurparken hebben opgericht.  Toch staat de abbotts gent op de rode lijst.