grijze reuzennachtzwaluw

soort

                                 de grijze reuzennachtzwaluw
start  >  vogels  >  nachtzwaluwachtigen  >  reuzennachtzwaluwen  >  grijze reuzennachtzwaluw        Common Potoo, Grey Potoo, Lesser Potoo or Poor-me-one  -Nyctibius griseus

 

 

De grijze reuzennachtzwaluw is een soort nachtzwaluw uit de familie van de reuzennachtzwaluwen.  De vogels komen voor van Midden-Amerika tot Colombia in Zuid-Amerika.  In Brazilië is het de meest voorkomende nachtzwaluw.  De veren zijn zandkleurig en de vogel heeft gele ogen.  Ze worden 33 tot 38 centimeter groot.  Het zijn vogels die alleen leven en tijdens de dag rechtop in een boom zitten.  Ze vallen niet op en lijken op een afgeknotte tak.  Roofdieren worden zo gefopt.  Tijdens de nacht jaagt het op insecten die ze tijden het vliegen vangen. 

Na het paren legt het vrouwtje één ei dat in een boomgat of een stuk tak wordt gelegd.  De vogels houden van open bossen en graslanden.  Ze komen op vele plaatsen voor en zijn niet echt een bedreigde vogelsoort. 

 

https://www.hbw.com/sites/default/files/styles/ibc_1k/public/ibc/p/Nyctibius_griseus.jpg?itok=IFeTKXPE

foto's :dubois, lammertinck,