bruinvissen

familie

                     de bruinvissen

start  >  zoogdieren  >  walvissen  tandwalvissen  >  bruinvissen                                           mereswine - phocoenidae - porpoises

  

De bruinvissen zijn een familie walvissen en behoren tot de tandwalvissen.  Ze zijn ook dichte familie van de dolfijnen en worden ook rondsnuitdolfijnen genoemd.  Er bestaan zes soorten in deze familie en komen voor in alle oceanen.  Deze groep hoort tot de kleinste walvissoorten.  Ze worden maar 200 kilogram en voor een walvis is dat erg weinig.  De kleinste soort is slechts 50 kilogram zwaar.  Ze hebben een kleine rugvin en niet echt een snuit zoals de meeste walvissoorten.  De vorm van de tanden is ook anders dan de dolfijnen. 

De bruinvissen jagen op scholen haringen.  Meestal leven ze alleen, maar als er weinig voedsel te vinden is dan jagen ze samen op de scholen. 

 

foto's : erik christensen, malene thyssen, greg the busker, curtsinger

soorten bruinvissen :