langstaartschubdier

soort

                                        het langstaartschubdier
start  >  zoogdieren  >  schubdieren  >  langstaartschubdier                             long-tailed pangolin - manis tetradactyla - black-bellied pangolin - ipi    

 

  

Het langstaartschubdier is een soort schubdier dat enkel voorkomt in één Afrikaans land : Equatoriaal Guinea.  Ze leven in de bomen en gebruiken hiervoor hun lange grijpstaart en krachtige, kromme klauwen.  Hun staart is twee keer zo lang als hun lichaam.  Het zijn nachtdieren die soms eens overdag mierennesten en termietenheuvels openscheuren.  De klauwen krabben het nest open en met hun lange kleverige tong likken ze de mieren op. 

Om zich te verdedigen slaan ze met hun staart en hun voorpoten.  Vrouwtjes krijgen hun jong in een holle boomstam.  Het stapt dadelijk mee met moeder.  en na enkele dagen kan het al klimmen en aan zijn staart hangen. 

 

foto's : unknown