soort

                                         het Siberisch muskushert
start  >  zoogdieren  >  evenhoevigen  >  muskusherten  >  Siberisch muskushert                    siberian musk deer - moschus moschiferus

 

  

Het Siberisch muskushert is een hoefdier uit de familie van de muskusherten.  De dieren komen, zoals de naam het zegt, voor in SiberiŽ.  Daar vind je ze in de bossen en in de taiga op hoogten tot 1400 meter.  Ze komen ook voor in MongoliŽ en Korea.  De dieren worden ongeveer 90 tot 100 centimeter groot met een kort staartje.  De hoogte is ongeveer 55 centimeter.  De muskusherten worden 10 tot 14 jaar oud en krijgen per keer 1 tot 3 jongen. 

Het zijn vooral nachtdieren die korte afstanden afleggen op zoek naar voedsel.  Deze diersoort is bedreigd omdat ze worden gevangen voor hun muskus, een soort geur die erg gewild is bij sommige mensen.  De dieren vallen ook op door hun korte slagtanden. 

 

foto's : eol