De wenkbrauwbreedbek is een vogel uit de familie van de breedbekken en de hapvogels.  Ze komen voor in Bangladesh, Bhutan, Cambodja, China, India, IndonesiŽ, Laos, MaleisiŽ, Myanmar, Nepal, Thailand en Vietnam.  Daar vind je ze tropische bossen.  Maar door de steeds verdergaande ontbossing zijn de vogels met uitsterven bedreigd. 

Ze worden tot 17 centimeter groot met een roestkleurige kop, een grijs voorhoofd en een brede zwarte streep over het oog.  Vandaar de naam die ze kregen.  Verder zijn de veren donkerblauw tot zwart gekleurd.  Vrouwtjes herken je aan de zilverkleurige band op de borst.  Ze voeden zich met slakken, larven, rupsen en sprinkhanen die ze tijdens de vlucht vangen.  Verder komen ze voor in tropische bossen en bossen met dennen, eiken en bamboe.  Maar ook op akkerlanden en tuinen kan je ze zien.