zwarte pitohui

soort

                                     de zwarte pitohui
start  >  vogels  >  zangvogels  eigenlijke zangvogels   dikkoppen en fluiters  >  zwarte pitohui       black pitohui - pitohui nigrescens  

 

  

De zwarte pitohui is een zangvogel uit de familie van de fluiters.  Ze komen voor in Nieuw-Guinea en tellen ongeveer 6 ondersoorten die allemaal op verschillende plaatsen voorkomen.  Ze worden ongeveer 23 centimeter groot.  De mannetjes hebben grijze tot zwarte veren, terwijl vrouwtjes iets bruiner zijn. 

De vogels voeden zich met insecten, fruit en zaden.  Die zoeken ze op de grond tussen de bladeren.  Hun nestje ziet er uit als een kommetje.  Hierin legt het vrouwtje tot 2 eitjes diep bruin tot roze gekleurd zijn met vlekjes. 

 

foto's : digishooter