De Bengaalse oehoe is een uilensoort die vooral rond India, Pakistan, de Himalaya en Bangladesh voorkomt.  Ze worden tot 53 centimeter groot en is duidelijk kleiner dan de gewone oehoe.  Wat opvalt, zijn zijn grote oranje ogen.  Ze leven van muizen, ratten, kikkers en kleine vogels. 

In hun nest leggen ze 4 tot 6 eieren.