De Audouins meeuw is een soort meeuw met een witte buik, borst en kop en zilvergrijze mantel.  De staart is zwart met witte spikkels en een felrode snavel waarop een zwarte band zit en een gele punt.  Deze meeuwen broeden op kleine rotsachtige eilandjes waar ze hun nest maken tussen de stenen.  Ze bekleden het met wat gras, zeewier en veren en leggen er 3 eieren.  Die zijn olijfgroen tot lichtbruin van kleur met donkere vlekken.  Na 33 dagen broeden, verlaten de jongen dadelijk het nest.  Na nog eens 5 tot 6 weken kunnen vliegen. 

De vogels leven van vis die ze in de vlucht vangen of door te duiken in het water.  Soms eten ze ook andere waterdiertjes.  Je vindt deze meeuwensoort langs de Middellandse Zee.  In de winter trekken ze naar de kusten van de Atlantische Oceaan van Marokko tot Senegal.  Toch staat deze meeuw op de rode lijst.  Vaak zitten op de kleine eilandjes ook ratten die met de eieren van de meeuwen gaan lopen.  Op sommige plaatsen leven de meeuwen enkel van de vis die de vissers overboord gooien.  Dat is iets wat natuurlijk niet zal blijven duren.