chocotoekan

soort

                                          de chocotoekan
start  >  vogels  >  spechtvogels  >  toekans  >  chocotoekan                                                  Choco Toucan - Ramphastos brevis

 

  

De chocotoekan is een grote soort toekan met zwarte veren.  Hun snavel is zwart met geel met een gele slab aan de keel.  Boven de staart zijn de veren wit.  Ze komen voor in Colombia en Ecuador op berghellingen.  Door de vele ontbossingen zijn ze echt wel in gevaar. 

Deze toekansoort herken je door het gekwaak.  Hun naam hebben ze gekregen omdat ze voorkomen in de chocobossen.  Dat zijn grote bossen in het westen van Ecuador.  In hun nest leggen ze 3 tot 4 witte eieren waarop ze 16 dagen broeden.  Na 40 dagen vliegen de jongen uit.  Je kan ze in kooien houden, maar dan moeten die erg ruim zijn en moet je de toekans het juiste voedsel kunnen geven.  De vogels worden makkelijk ziek.  Daarom zijn er erg weinig mensen die deze toekans in kooien kunnen houden. 

 

foto's : birdphotos.com, lou hegedus, juan ramirez