roestkeelbaardkoekoek

soort

                             de roestkeelbaardkoekoek
start  >  vogels  >  spechtvogels  >  baardkoekoeken  >  roestkeelbaardkoekoek                russet-throated puffbird - Hypnelus ruficollis

 

 

De roestkeelbaardkoekoek is een spechtvogel uit de familie van de baardkoekoeken.  Ze komen voor in Zuid-Amerika van Colombia tot een groot deel van Venezuela.  De keel is roestbruin van kleur.  Ze worden ongeveer 22 centimeter groot en hebben eigenlijk wel een grote kop in vergelijking met hun lijf.  De staart is vrij lang en het gezicht is wit met grote gele ogen.  Er bestaan enkele ondersoorten die verschillen van kleuren. 

Je vindt deze vogels in de struiken en in droge bossen.  Hun nest graven ze in oude termietenheuvels.  Daarin leggen ze tot 3 witte eieren.  Het zijn vogels die insecten eten, hagedissen en andere kleine prooien. 

 

foto's : athanas, perezleon, steijn,