De fijihavik is een roofvogel die enkel voorkomt op de Fiji-eilanden.  Dat wil zeggen dat hij enkel daar in het wild voorkomt.  Hij leeft er in het regenwoud, maar ook op de velden met kokospalmen en in tuinen en parken.  De vogels worden tot 40 centimeter groot en hebben vrij lange poten en een lange staart.  Hun verenkleed is grijs met onderaan lichtroze.  Jonge vogels zijn bruin van kleur. 

De dieren leven van ander vogels zoals duiven, reptielen, knaagdieren en insecten.  In rivieren durven ze ook garnalen en vissen eten.  De boeren houden niet echt van deze havik omdat ze veel schade op de akkers kunnen maken en achter hun kippen zitten.  De vogels broeden tussen juli en december in een nest dat uit takken bestaat tussen dichte bladeren van de bomen.  Daarin leggen de vrouwtjes 2 tot 3 eieren in.