Fjorland kuifpingu´n

soort

                                   de Fjordland kuifpingu´n
start  >  vogels  >  pinguins  >  Fjordland kuifpingu´n                                                                                                             Eudyptes pachyrhynchus - fiordland penguin

 

 

De Fjordland kuifpingu´n is een pingu´n die voorkomt in Nieuw-Zeeland.  Ze broeden in de buurt van Fjordland en enkele eilanden in de buurt.  De dieren worden ongeveer 60 centimeter groot en wegen bijna 4 kilogram.  Hun veren zijn zwart en wit met een gele kuif.  Ze broeden in de dichte bossen van het eiland.  Het is een bedreigde diersoort omdat ze enkel voorkomen op deze kleine eilanden.  Er zijn nog zo'n 3 duizend dieren in leven.  Vooral roofdieren als katten, honden, ratten en hermelijnen zijn de belangrijkste vijanden. 

 

foto's : thomas mattern, photo volcanica, ryan photgraphy