Snares kuifpingu´n

soort

                                    de Snares kuifpingu´n
start  >  vogels  >  pingu´ns  >  Snares kuifpingu´n                                                                      Eudyptes robustus - snares penguin

 

 

De Snares kuifpingu´n is een soort pingu´n die voorkomt in Nieuw-Zeeland.  Daar broedt hij enkel op de Snareseilanden.  Hij wordt tussen 50 en 70 centimeter groot en zijn rug is donkerblauw tot zwart met een witte buik.  Wat opvalt is hun dikke gele wenkbrauw die van de ogen tot achter hun kop gaat.  De wenkbrauw eindigt in een grote gele kuif.  Ze broeden soms met meer dan duizend nesten samen in bossen of in open lucht.  In het water jagen ze op krill, kleinere vissen en pijlinktvissen. 

Deze kuifpingu´ns zijn bedreigd omdat ze maar op een kleine eilandengroep leven.  toch zijn ze nog met zo'n 30 duizend paren die elk jaar broeden. 

 

foto's : thomas mattern, mbzi, photo volcanica, demongin