groene muspapegaai

soort

                                       de groene muspapegaai
start  >  vogels  >  papegaaiachtigen  >  echte papegaaien  >  muspapegaaien  >  groene muspapegaai        green-rumped parrotlet - forpus passerinus  

 

File:Forpus passerinus-Venezuela-8a.jpg

  

De groene muspapegaai is een soort papegaai die voorkomt in Zuid-Amerika.  Ze worden tot 12 centimeter groot en is waarschijnlijk de kleinste papegaai van Zuid-Amerika.  Ze hebben helder groene veren met een korte staart en een roze snavel.  De vogels komen voor in open bossen, akkers en bosranden.  Zo kunnen ze grote afstanden afleggen op zoek naar voedsel.  Het zijn rustige papegaaien om thuis te houden. 

Hun nest maken ze in boomholten of gaten in oude termietennesten.  Daarin legt het vrouwtje tot 7 witte eitjes die 14 dagen worden uitgebroed.  Ze voeden zich met grassen en zaden van fruitbomen. 

 

foto's : kulyka, Kerstin Potzner, self, athanas