De magoeari is een soort ooievaar die voorkomt in Zuid-Amerika ten oosten van de Andes in landen als Colombia, Venezuela en ArgentiniŽ.  Daar leven ze in draslanden en op akkers.  Ze voeden zich met vissen, amfibieŽn, reptielen en andere kleine diertjes.  Ze worden 100 tot 120 centimeter groot en heeft een spanwijdte van 170 centimeter.  Hun verenkleed is zwart-wit met een blauwgrijze snavel.  Rond de ogen zit een oranje huid en de ogen hebben witte irissen. 

Ze zijn dichte familie van de Europese ooievaar.  Hun nest bouwen ze in kolonies van 5 tot 15 paartjes vaak heel dicht bij elkaar.  De nesten zijn groot en worden gebouwd in struiken en kleine bomen tot 6 meter.  Hierin leggen ze 2 tot 3 eieren.