De roodstaartkeerkringvogel is een zeevogel die behoort tot de orde van de keerkringvogels.  Ze vliegen over de Grote en de Indische Oceaan.  Hun nesten bouwen ze op kleine onbewoonde rotseilanden midden de oceaan.  Tussen lage struiken of rotsige holtes maken ze hun nest.  Het verenkleed is wit met een roze schijn.  Rond de ogen zit een zwarte kring en de staart heeft dunne rode veren.  Ook de snavel is rood en de poten zijn zwart. 

Ze leven in grote kolonies van Hawaï tot helemaal aan het Paaseiland.  In de Indische Oceaan van Mauritius tot Australië.  Ze leven van vis, inktvis en vliegende vissen die ze duikend vangen.  Door ferme winden kunnen ze dieper het land inwaaien.