De bruine kwartel is een soort kwartel uit de familie van de fazantachtigen.  Het zijn kleine kwartels die voorkomen in TasmaniŽ, AustraliŽ en Nieuw-Guinea.  De soort is ook ingevoerd in Nieuw-Zeeland en Fiji.  Door zijn groot verspreidingsgebied is soort niet bedreigd.  Ze leven op natte graslanden, savannes en in struikgewassen.  Het zijn mollige vogels die 17 tot 22 centimeter groot worden.  Mannetjes zijn roodbruin gespikkeld met een zwarte kop en vrouwtjes zijn lichter gekleurd.  Op sommige plaatsen leven ze op grote hoogtes tot boven de 3000 meter.  In Nieuw-Zeeland heeft de bruine kwartel de Nieuw-Zeelandse kwartel verdreven en doen uitroeien.  Waarschijnlijk is dat gebeurd omdat het geen weerstand had tegen nieuwe ziektes die werden overgebracht.

De vogels leven op de grond en vliegen bijna nooit.  Bij gevaar zullen ze zich eerder verstoppen of weg rennen in plaats van te gaan vliegen.  Kwartels die in groep voorkomen, zullen in alle richtingen wegvluchten.  Ze voeden zich met zaden, grassen, scheuten en kleine dieren.  Het nest bestaat uit een ondiepe kuil waarin 6 of meer eieren worden gelegd.  Het zit verborgen onder een struik en is bedekt met gras.