dwergnachtzwaluw

familie

               de dwergnachtzwaluwen

start  >  vogels  >  gierzwaluwen  >  dwergnachtzwaluwen                                               Owlet-nightjars -  aegothelidae

  

De dwergnachtzwaluwen zijn een familie vogels die behoren tot de gierzwaluwachtigen.  De vogels lijken wat op kleine uiltjes met een lange staart.  Ze komen voor in AustraliŽ en Nieuw-Guinea.  Ze voeden zich met nachtvlinders en insecten die ze op de bodem vinden.  Je merkt ze moeilijk op omdat ze een beetje schuw zijn.  Overdag blijven ze in hun holletje in een boom.  Daar hebben ze ook hun nest gemaakt.  In het nest legt het vrouwtje ongeveer 4 witte eieren.  

 

foto's : markaharper1

soorten dwergnachtzwaluwen :