zwervende fluiteend

soort

                                           de zwervende fluiteend
start  >  vogels  >  eendvogels  >  eenden  >  zwervende fluiteend                                                                                   Wandering Whistling Duck - Dendrocygna arcuata

 

  

De zwervende fluiteend is een soort eend die behoort tot de fluiteenden.  Ze worden 55 tot 60 centimeter groot en lijken erg goed op de Australische fluiteend.  Zij leven ook in dezelfde streek.  De zwervende fluiteend is donkerder bruin op de borst en de poten en snavel zijn bijna zwart.  Hun kop is bovenaan zwart en hun gezicht lichter gekleurd. 

Het zijn knappe duikers die leven van grassen, waterplantjes en soms insecten.  Ze houden van moerassen maar ook open water.  Het liefst hebben ze diep water.  Je vindt ze van het noorden van AustraliŽ, IndonesiŽ tot de Filipijnen.  Omdat je ze op vele verschillende plaatsen terug vindt, is deze soort niet bedreigd. 

 

foto's : gnu free, aviceda, vicki nunn, neil