De Australische slobeend is een soort eend die ongeveer 45 tot 55 centimeter groot wordt.  Ze leven in  dicht begroeide moerassen in AustraliŽ, Nieuw-Zeeland en TasmaniŽ en zijn beschermde dieren.  Er bestaan twee ondersoorten in AustraliŽ en Nieuw-Zeeland.  Mannetjes herken je aan de blauwgrijze kop waarop een witte halve maan staat.  Oudere mannetjes hebben witte veren op de borst en zijn meestal niet meer in staat om te paren.