Peruaanse steenduif

soort

                               de Peruaanse steenduif
start  >  vogels  >  duifachtigen  >  duiven en tortelduiven  >  steenduiven  >  Peruaanse steenduif         Columbina cruziana - croaking ground dove 

 

 
De Peruaanse steenduif is een soort duif die enkel te vinden is in Zuid-Amerika.  Ze wordt ongeveer 15 centimeter groot en behoort tot de kleinere soorten duiven.  De kop is blauwgrijs met een bruingrijs lijf.  De borst is lichter gekleurd en eerder roze.  De vogels vallen op door hun snavel die geel is aan de kop.  Vooraan is hij donkerder. 

Je vindt de duiven langs de kusten van Ecuador tot het noorden van Chili waar ze tot op hoogten van meer dan 2 duizend meter kunnen leven.  Ze leven op savannes, in struiken, langs rivieren en in open bossen.  Maar ook dicht bij de mensen voelen ze zich goed.  Ze zoeken hun voedsel zoals zaden op de grond en vliegen zelden op.  Bij ons worden deze duiven gekweekt, maar komen ze niet in het wild voor.  Liefhebbers houden ze in grote vogelkooien. 

 

foto's : haplochromis, kookr, unknown