De Bullers albatros is een zeevogel uit de familie van de albatrossen die voorkomt op eilanden rond Nieuw-Zeeland en Australi in de Stille Zuidzee.  De vreemde naam komt van de ontdekker Walter Buller.  De vogels worden ongeveer 80 centimeter groot met een zilvergrijze kop en keel.  Rond de ogen hebben ze een zwarte vlek met een witte halve maan achter het oog.  Bovenaan zijn ze donkergrijs gekleurd en onderaan wit. 

De albatrossen nestelen op de kliffen en steile rotsranden.  Hun nest is gemaakt van aarde, gras en wortels.  Beide ouders broeden en beschermen de eieren.  Ze voeden zich met inktvissen, vissen, manteldieren, inktvissen en schaaldieren.  In totaal wordt hun aantal geschat op 66000 vogels, dus zijn ze niet echt meer bedreigd.  Toch zijn ze geregeld slachtoffer van de langelijnvisserij.